Підписатися на RSS

Хвилина пам'яті "242 дні незламності". (присвячено всім тим, хто боронив Донецький аеропорт)

Легендарна оборона аеропорту Донецька, яка тривала 242 доби, з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 року. Українськівійськові, добровольці, медики та волонтери протистояли навалі російських окупаційних військ та проросійським бойовикам, затято відстоюючи малесенький клаптик української землі. Ця оборона стала однією з найбільш героїчних і трагічних сторінок неоголошеної росією війни проти України. Оборона аеропорту вже вписана золотими літерами до підручників військової майстерності. У результаті бойових дій в Україні загинула величезна кількість людей.

Не обійшла біда й Нововолинськ. 20 січня 2015 року загинув наш земляк, сержант Демчук Володимир Володимирович 1975 року народження.

З початком російської збройної агресії його батькам передали Вадимову повістку до військомату. Дізнавшись про це, Вадим повертається в Україну, де він був мобілізований до лав Збройних сил. Після кількамісячної підготовки Вадим Демчук направлений сержантом до80-ї окремої десантної бригади. Із 14 січня захищав новий термінал у Донецькому аеропорту. Рота, в якій служив Вадим Демчук, під час боїв опинилась у повному оточенні, і сержант Демчук разом із своїми побратимами зумів вийти з оточення та прорватися до позицій українських військових.20 січня, під час вибуху нового терміналу аеропорту, Вадим Демчук зник безвісти. Тривалий час доля Вадима Демчука залишалась невідомою, були дані, що він потрапив у полон.

Чому цей світ такий жорстокий?

Навіщо нам ота війна?

Страждають діти, гинуть люди,

А скільки знищено майна!

Вставай, Україно, вставай,

Єднай Чорне море й Карпати,

І свій переболений край

Не дай ворогам розламати.

Нехай на світі спокій буде,

Сьогодні! Завтра! Назавжди!

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.