Підписатися на RSS

про ВСЕ - ВСЕ, що БУЛО НАЙЦІКАВІШЕ, НАЙКРАЩЕ
за 2012/2013 НАВЧАЛЬНИЙ РІК


До "КАПІТОШКИ" на гостини...

Ось і закінчився навчальний рік, розпочалася весела і яскрава пора — канікули!
Проте школярі гімназії не мають бажання розлучатися із стінами свого навчального закладу.
3-го червня вони знову зібралися на шкільному подвір’ї.
Бігати й стрибати тут діти зможуть з 3 по 20 червня - саме стільки працюватиме пришкільний табір "КАПІТОШКА"

Випущений 1-й номер шкільної газети "Вісник гімназії"!!! З цим доробком Ви можете ознайомитись ТУТ...

Урочисте вручення свідоцтв про базову середню освіту

11 червня у стінах актового залу гімназії знову прозвучали акорди прощального вальсу./Files/photogallery/787/випуск 9-х кл. (16).JPG
Ще одні випускники прощалися зі стінами рідної школи. На цей раз у святково прибраний зал зібралися учні 9 класу, їх батьки та вчителі. Свідоцтва про базову загальну середню освіту було вручено 32 гімназистам. Двоє із них, Уманець Марія та Бездітний Максим, отримали свідоцтво з відзнакою. Добровольський Дмитро був нагороджений Похвальною грамотою «За особливі досягнення у вивченні окремих предметів» з біології. Витяг з протоколу спільного засідання педагогічної ради і ради гімназії №8
Ось вони, дев’ять років навчання, залишилися позаду. Коли ж промайнув час? Здається, тільки недавно ви, майже дорослі сьогодні, юнаки та дівчата несміливо переступили шкільний поріг, тільки недавно робили перші кроки у таємничий світ знань.
/Files/photogallery/787/випуск 9-х кл. (17).JPGОтож за п’ять років навчання у середній школі ви навчилися:
-У 5 класі відрізняти вчителів від старшокласниць, а деяких навіть запам’ятали по іменах,
вміли знаходити потрібні кабінети і, звичайно, їдальню.
-У 6 класі ви вміли ховати крейду, щоденники, а деякі навіть своїх батьків.
-Будучи семикласниками, ви добре вже знали, що похід до медсестри під час уроку можна зробити значно цікавішим і тривалішим, включивши до маршруту прогулянку коридорами, зупинку у спортзалі або шоп-тур до магазину.
-У 8 класі ви вміли користуватися одним зошитом на всіх уроках і вчити домашнє завдання, не відкриваючи підручника.-!!!
За 9 років ви навчилися закохуватися і, навіть, не один раз на рік... І ось тепер ви справді будете сумувати за цими неповторними роками.
Любі наші 9-класники, куди б не повела вас ваша життєва стежина, чи то в 10 клас рідної гімназії, чи то в інші навчальні заклади, бажаємо усім вам, щоб завжди вас супроводжували Божа благодать, материнська ласка, батьківська підтримка та мудра порада вчителя. Успіхів вам!
Світлини з вручення свідоцтв дивитись ТУТ...
А також слайд-презентацію - "Мить нашого життя" підготовлену самими 9-ти класниками

"НА ХВИЛЯХ ПРОЩАЛЬНОГО ВАЛЬСУ" /Files/images/Копия вип.-13р..jpg
відбувся Бал випускників загальноосвітніх шкіл міста

/Files/images/площа випуск 13р. (3).JPG
Нововолинська гімназія провела у доросле життя 18 випуск учнів. Серед 31 одинадцятикласника отримали атестат особливого зразка та нагороджені золотими медалями: 1. Воронюк Владислав; 2. Харук Тарас; 3. Цюпка Юлія. Меркулова Анна відзначена Грамотою управління освіти виконкому Нововолинської міської ради «За особливі досягнення у вивченні окремих предметів» (історія України та всесвітня історія). Переможцю міського конкурсу «Випускник-2013. Надія міста» Воронюку Владиславу складено подяку міського голови В.Б.Сапожнікова. Дирекція та педагогічний колектив гімназії щиро дякує батькам за тісну співпрацю у навчанні та вихованні випускників. Віримо, що їх знання, вміння, навички допоможуть знайти правильний шлях у житті.
Про те, як це відбувалось у нас в гімназії можете переглянути ТУТ ,
а також почути й побачити як співають ВИПУСКНИКИ...

Дзвінок останній – перший крок в житті, Палкий порив і юності надія.
Нехай щастить вам, друзі, у путі, І хай здійсняться світлі ваші мрії.

Традиційно, у травні, коли розквітають яскраві квіти, а земля потопає у запашній зелені трав, /Files/photogallery/773/Ост.Дз..jpg
коли пташиний спів бентежить душу, – теплий весняний вітер приносить хвилююче свято останнього дзвоника.
Воно радісне і водночас сумне.
Адже для когось – це пора літніх канікул, а для одинадцятикласників – прощання зі школою назавжди. І зовсім не сумують вони, а запальним танцем крокують у НОВЕ життя. Щасти Вам!!!

Світлини зі свята, яке не зіпсувала дощова погода, ТУТ


«За високі досягнення у навчанні» святкова лінійка

30 травня для учнів початкових класів відбулася святкова лінійка,
на якій школярам вручили похвальні листи «За високі досягнення у навчанні»
(Протокол спільного засідання педагогічної ради та ради гімназії про перевід і нагородження учнів 1-4 класів від 30.05.2013 року №5),
сертифікати різних ступенів за участь у Всеукраїнських конкурсах, олімпіадах. Переглянути фото ТУТ

Останній дзвоник 1-Б клас

Останній дзвоник – це символ закінчення навчання, це веселе і сумне свято одночасно.
Начебто зовсім недавно учні 1-Б класу боязко і невпевнено увійшли до свого класу, а вже час канікул.
На святковій лінійці були підведені підсумки 1-го, найголовнішого, навчального року, на якій "першачки" отримали сертифікати різних ступенів за участь у Всеукраїнському конкурсі «Соняшник». Дипломами було нагороджено 18 школярів:
1. Бадзюнь Тарас Михайлович 2. Брус Софія Романівна 3. Вальчук Дмитро Васильович 4. Василевський Денис Михайлович 5. Винницький Василь Ігорович 6. Гаврилюк Владислав Едуардович 7. Гавула Юліана Василівна 8. Звада Анна Юріївна 9. Кашовський Вадим Романович 10. Кіпра Софія Анатоліївна 11. Леоненко Каріна Вадимівна 12. Мазурик Дар’я Романівна 13. Мациборук Дарина Анатоліівна 14. Осадчук Владислав Володимирович 15. Петров Денис Олександрович 16. Савицький Богдан Вікторович 17. Сай Іван Богданович 18. Шимончук Дарія Василівна
Напередодні, 24 травня, для школярів було проведено свято останнього уроку – математичну вікторину. На якій першокласники пригадали і закріпили вивчений матеріал з математики, логіки, природознавства і т.д. Потім батьки приготували солодкий стіл для дітей. Радощам учнів не було меж!!! Учитель Віта Тарасюк.

як це було? Ви можете переглянути ТУТ


Екскурсія 8-ми класників в чудові гори.

Скільки чарівної краси містить магічне слово — Карпати. /Files/images/karpati_8_klasi/DSC_1104.jpgВ мовчанні застигли величні гори. Квітнуть барвисті килими полонин. Стрімкі ялини стоять, мов почесна варта, вітаючи вас легкими помахами верховіть. Лагідні полонинські вітри, які, здається, увібрали усі запахи розкішних лук, студені і чисті Карпатські потоки./Files/images/karpati_8_klasi/DSC_1111.jpg/Files/images/karpati_8_klasi/DSC_0050 (30).jpg/Files/images/karpati_8_klasi/DSC_0044 (26).jpg/Files/images/karpati_8_klasi/DSC_0059.jpg/Files/images/karpati_8_klasi/DSC_0060.jpg/Files/images/karpati_8_klasi/DSC_0096.jpg
Саме тут, у передгір'ї Карпат, серед пахучих смерек, стрімких потічків побували на незабутній екскурсії учні 8-х класів 6 та 7 червня.
«Де ще знайти таку красу?...» Це запитання лунало в кожної дитини та дорослого, перед чиїми очима відкривалися неповторні гірські краєвиди.
Дякуємо Вам, наші класні керівники Чапюк Оксана Миколаївна та Савюк Любов Павлівна, за організовану поїздку у чарівний світ природи нашого рідного краю!
Незабутні враження школярі відобразили на слайдах про чудо-екскурсію.

Екскурсія у м.Рівне – 7-Б, 6-А класи

5 червня школярі 7-Б, 6-А класів побували на екскурсії у м.Рівне. Дітки відвідали зоопарк, тераріум, розважально-торговий центр, в якому із задоволенням каталися на ковзанах та грали в боулінг. /Files/photogallery/784/6-а,7-б Рівне (10).JPG
Ще одним етапом цікавої поїздки стало знайомство із життям Городоцького жіночого монастиря. Незабутнє враження/Files/photogallery/784/6-а,7-б Рівне (8).JPG на діток справила головна святиня монастиря – чудотворний образ Божої Матері «Козельщанська» (Милосердна).

Світлини з цікавої екскурсії ТУТ


Екскурсія 1-В та 2-Б класів

29-30 травня учні 1-В та 2-Б класів зі своїми вчителями Оксаною Власюк і Валентиною Остапюк побували на екскурсії у міському краєзнавчому/Files/photogallery/782/PICT0385.JPG музеї і Низкиницькому Успенському монастирі. Від цікавої мандрівки у минуле нашого народу у школярів надовго в пам’яті залишаться враження від побаченого. Старовинні речі побуту, ляльки-мотанки, колекція зброї ІІ Світової війни, захоплююча історія про життя і діяльність Адама Кисіля… Від усього побаченого і почутого оченята маленьких відвідувачів горіли від захоплення. А від мальовничої природи на схилах Святині перехоплювало дух.
Світлини екскурсії для Вас ТУТ

Екскурсія 1-Б класу у Володимир-Волинський

Володимир-Волинський...
Скільки цікавого і захоплюючого таїть це місто. Воно зустріло учнів 1-Б класу та вчителів Віту Тарасюк, Юлію Парчук, Олену Хомюк із/Files/photogallery/776/Володимир 1-Б (48).JPG відкритими обіймами. Школярам було проведено цікаву мандрівку вулицями міста. Діти побували в Свято-Успенському Зимнівському монастирі. Там вони послухали казкові розповіді матінки Поліни про створення монастиря, про Святих, які там проживали. Діти побували біля святого джерела і попили цілющої води. Відвідали ми заставу імені Пархоменка. Дуже цікаво було вихованцям побачити біля неї дресированих собак.
Ця поїздка надовго залишить свої спогади в юних серцях дітей!

Екскурсія учнів 3-Б класу у древній Володимир

На святій горі печерній
З глибини сивих віків
Виринає образ дивний –
/Files/photogallery/777/3-б зимно (66).jpg
Святогорський монастир…
29 травня учнів 3-Б класу та їх учителів Ірину Войтович, Юлію Парчук, Олену Хомюк гостинно зустрів древній Володимир. Величні пам’ятники, високі вали, ошатні церкви розповіли нам про князювання Володимира.
У 1001 році було засновано монастир у с.Зимно, краса і духовність якого зігрівала кожне маленьке серце.
Ця подорож для школярів хоча й була недалекою, проте залишила незабутні спогади.

Екскурсія учнів 4-Б та 1-А класів у Володимир-Волинський

28 травня учні 1-А класу (класний керівник Марія Павлівна Крощук)
та 4-Б класу (класний керівник Валентина Володимирівна Лейбик) /Files/photogallery/781/Изображение 037.jpg
побували на екскурсії у місті Володимир-Волинському та у Зимненському монастирі.
Під час екскурсії школярі познайомилися з архітектурними пам’ятками.
Фотографії екскурсії ТУТ

ПОХІД ДО ОЗЕРА УЧНІВ 3-А КЛАСУ

26 травня учні 3-А класу ходили в похід до озера. /Files/photogallery/780/3-А похід.jpgТам грали у різноманітні ігри: футбол, бадмінтон та інші цікаві розваги з м’ячем. Усі з захопленням займалися на спортивному майданчику. Дітям дуже сподобалось.
Фото походу ТУТ

БАЛ ОЛІМПІЙЦІВ

21 травня 2013 року в Нововолинській гімназії відбулося Свято нагородження учнів – переможців Всеукраїнських очних, заочних олімпіад з /Files/photogallery/769/бал олімпійців (2).jpgначальних предметів, конкурсів читців творів Тараса Шевченка, Лесі Українки, Остапа Вишні, спортивних змагань. Школярі отримали грамоти та грошові винагороди. Спонсорами свята стали Андрій Самков, Юрій Кондаревич, Руслан Касьян.
Учителі привітали учнів та побажали успіхів у майбутніх випробуваннях. Зі словами вдячності та гордості за гімназистів/Files/photogallery/769/бал олімпійців (19).JPG виступила директор Людмила Шиян. Від імені школярів учень 11 класу Владислав Воронюк з найщирішими побажаннями здоров’я і творчих здобутків звернувся до педагогів і наголосив, що завдяки їхній наполегливій праці 28 гімназистів здобули 38 призових місць у міському етапі, 7 в обласному етапі у Всеукраїнських олімпіадах з навчальних предметів; троє стали призерами обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.
Саме ці учні – гордість нашої школи!
Тож успіхів їм у подальших здобутках і нехай їхні успіхи спонукають інших гімназистів до нових перемог!
Світлини урочистості ТУТ…

ДПА в 4-х класах гімназії

математика
/Files/images/dpa_4_klasi/100_0732.jpg

21 травня учні 4-х класів написали ДПА з математики,
що було останньою підсумковою контрольною роботою
за початкову школу.

А 23 травня відбулося
свято прощання з початковою школою.
фото як це було в 4-А класі,
та 4-Б класу в актовій залі гімназії

/Files/images/dpa_4_klasi/100_0733.jpg
/Files/images/dpa_4_klasi/100_0735.jpg/Files/images/dpa_4_klasi/100_0736.jpg/Files/images/dpa_4_klasi/100_0737.jpg
/Files/images/dpa_4_klasi/100_0738.jpg/Files/images/dpa_4_klasi/100_0739.jpg/Files/images/dpa_4_klasi/100_0741.jpg

Тепло родинного вогнища

21 травня в актовому залі гімназії зібралися учні 5-А класу та їхні родини на свято «Тепло родинного вогнища». Діти порадували не тільки своїх батьків, але й бабусь з дідусями, сестричок, братиків чудовими віршами, піснями, танцями, висловили подяку за подароване життя і виховання.

світлини зі свята ТУТ

відео-фрагменти свята Вашій увазі


Випускник-2013. Надія міста

18 травня п’ятеро одинадцятикласників гімназії
Воронюк Владислав, Меркулова Анна, Столярук Ольга, Франчук Тетяна та Харук Тарас
взяли участь у міському конкурсі «Випускник-2013. Надія міста».
в роботі...
/Files/images/100_0728.jpg/Files/images/100_0729.jpg/Files/images/100_0731.jpg
Бажаємо перемоги у конкурсі та удачі!

Нагородження кращих вчителів міста

14 травня в міськвиконком були запрошені кращі вчителі нашого міста. Всі вони учасники, переможці та лауреати Всеукраїнського конкурсу Вчитель року 2013.
/Files/photogallery/765/вітання Вч.року 13 (1).JPGГімназію представила Чапюк Оксана Миколаївна у номінації «Музичне мистецтво». Учитель готувала матеріали з реалізації педагогічного проблемного питання, проводила відкритий урок у 8-А класі на тему «Мега-зірки російської естради» і стала лауреатом міського етапу конкурсу. (слайд-презентація до уроку О.М.Чапюк - завантажити)
Учитель Кашуба Олег Миколайович брав участь у міському етапі Всеукраїнського конкурсу «Інноваційний урок фізичної/Files/photogallery/765/вітання Вч.року 13 (6).JPGкультури та урок фізичної культури з елементами футболу». Учитель підготував матеріали з досвіду роботи, 03.04. провів відкритий урок з фізичної культури у 8-А класі на тему «Футбол», який був знятий на відео. Педагог, за спостереженнями членів журі, продемонстрував вміле поєднання елементів традиційної методики та інноваційних форм роботи для реалізації завдань уроку, тому посів І місце у цьому конкурсі і представляв місто Нововолинськ в обласному етапі.
У нашому місті цього року проходив конкурс серед педагогів до 35 років «Молодий учитель року». З гімназії взяли участь учителі німецької мови Матіюк Юлія Віталіївна, хімії Сторожук Софія Миколаївна, а такі педагоги, як Кашуба Олег Миколайович, який викладає фізичну культуру, та Войтович Ірина Геннадіївна, учитель початкових класів, посіли ІІІ місця, за що були нагороджені грамотами та грошовими преміями.

світлини заходу ТУТ...


Таланти ІІІ тисячоліття

/Files/images/100_0592.JPG/Files/images/100_0594.JPG/Files/images/100_0595.JPG
Підведено підсумки міського етапу конкурсу «Таланти ІІІ тисячоліття», за активну участь у якому нагороджено дипломами управління освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради таких учнів: Брус Софію, Цісар Анну, Рожицьку Аллу, Мушинську Ірину. Педагогам за розвиток творчих здібностей учнів та активну підготовку до Конкурсу Тарасюк Віті Анатоліївні, Махонько Світлані Адамівні, Уманцю Євгену Анатолійовичу оголошено подяки.

День ЄВРОПИ в Нововолинську

Центр німецької мови та культури Нововолинська доєднався до громадянського суспільства України та відзначив у міру своїх можливостей День Європи в Україні. Переглянути, як це відбувалось...

Гімназисти вшановують ветеранів!!!

Одного з травневих днів члени волонтерського загону – учні 8-А класу – відвідали і привітали зі святом 9 травня ветерана /Files/photogallery/768/волонтери (13).jpg
Другої Світової війни, мешканку міста Нововолинська, – Трофімову Галину Василівну.
Чимало свят дарує нам весна,
Як в рідний дім повернення з дороги.
Та є найбільш хвилюючим для нас
Величне свято Перемоги.
Це свято не затьмариться в віках.
В цей день нестимуть люди завжди квіти,
Не обміліє пам’яті ріка –
В серцях нащадків буде вічно жити…
Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Його наближували, як могли, люди, котрим було дуже нелегко в ті воєнні літа і яким найважче сьогодні. У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через чорнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги.
Усе менше їх залишається в життєвому строю. Даються взнаки й опалена війною молодість, сирі окопи і бліндажі, голод і холод, хвороби і рани. Їхні груди вкриті медалями, на скронях – сивина. Але вони пам'ятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати.

Переглянути фото ТУТ…


З-Б клас в міському музеї/Files/photogallery/766/3-Б музей (25).jpg

14 травня учні 3-Б класу із своїми учителями Войтович І.Г., Парчук Ю.Г., Хомюк О.В. відвідали Нововолинський народний історичний музей. Школярів радо зустріли екскурсоводи Войтюк Надія Наумівна та Костюк Ірина Михайлівна, які розповіли про історію створення писанок на Волині, цікаві факти заснування рідного міста.
Слухаючи розповіді екскурсоводів учні відвідали тематичні зали із виставкою дитячих робіт вихованців Школи мистецтв(витинанки, картини-аплікації, ляльки-мотанки ).
Гостини у музеї лишили незабутнє враження про багатство побуту, звичаїв та традицій нашого народу.
А як це було - Ви можете переглянути ТУТ...

Відкриваємо скриньку добрих справ/Files/photogallery/767/вих.год 1-Б.jpg

13 травня у 1-Б класі проведено виховну годину «Відкриваємо скриньку добрих справ», під час проведення якої школярі говорили про добрі справи, які вони роблять. Вчилися допомагати один одному, піклуватися про природу. При цьому виконували різні цікаві та корисні завдання, а на кінець заходу заспівали дружню пісню та оформили колективне панно «Долоньки добрих справ».

Фото цікавої виховної години ТУТ


9 ТРАВНЯ - День ПЕРЕМОГИ!

/Files/images/9_travnya/P1030353.JPG/Files/images/9_travnya/P1030356.JPG/Files/images/9_travnya/P1030359.JPG/Files/images/9_travnya/P1030360.JPG/Files/images/9_travnya/P1030361.JPG

Традиційно, біля пам'ятного знака воїну прикордоннику, школярі Нововолинська несуть почесну варту. Цьогоріч ця почесна місія випала і старшокласникам гімназії.

Під чітким керівництвом учителя Захисту Вітчизни Олександра Бишти юнаки достойно представили рідну школу в загальноміських урочистостях.


Переможці І етапу Всеукраїнської олімпіади з базових дисциплін/Files/photogallery/763/переможці поч.школа (8).JPG

30 квітня на лінійку зібралися учні 1-4 класів, на якій нагороджували переможців І етапу Всеукраїнської олімпіади з базових дисциплін.
З української мови грамотами були відзначені

за зайняте І місце Дума Наталія, 3 клас; Попович Тетяна, 4 клас

за зайняте ІІ місце Гонська Анастасія, 3 клас; Дейнека Оксана, 4 клас

З математики грамотами були відзначені

за зайняте І місце Палихата Сергій, 3 клас; Луцюк Вікторія, 4 клас

за зайняте ІІ місце Муравчук Максим, 3 клас; Вознюк Максим, 4 клас.

Учень 1-Б класу Винницький Василь за участь у конкурсі журналу «Смайлик» отримав у нагороду даний журнал і диск з цікавими мультфільмами.
Сертифікатами нагородили учасників і призерів Міжнародного природничого конкурсу «Колосок осінній». Сертифікат «Золотий колосок» отримало:

1-А клас – 7 учнів
1-Б клас – 9 учнів
1-В клас – 12 учнів
2-Аклас – 9 учнів
2-Б клас – 13 учнів
3-А клас – 11 учнів
3-Б клас – 9 учнів
4-А клас – 19 учнів
4-Б клас – 5 учнів

Сертифікат «Срібний колосок» отримали 15 учнів початкової школи, а 4 школярі стали учасниками Конкурсу.
Спортивно-оздоровчий центр «Адреналін Сіті» відзначив учасників Всеукраїнської олімпіади «Юні знавці Біблії» бонусними картками на суму 250.00 грн.
фотографії лінійки ТУТ
Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.